Svet
2 ogledov

Bin Laden žuga Pakistanu in Iraku

Osama bin Laden se je znova oglasil, tokrat napoveduje vojno Pakistanu in Iraku. Žurnal24 main
Osama bin Laden napoveduje vojno pakistanskemu voditelju, iraškega premierja pa označuje za izdajalskega odpadnika.

Vodja teroristične mreže Al Kaida Osama bin Laden se je danes znova pojavil na novem videoposnetku, na katerem napoveduje vojno pakistanskemu voditelju Pervezu Mušarafu, iraškega premierja Nurija al Malikija pa je označil za izdajalskega odpadnika. 81-minutni videoposnetek je posnet v dokumentarnem slogu, na njem pa bin Laden med drugim graja iraško vlado, ker ji ni uspelo končati ameriške okupacije.

Bin Ladnov videoposnetek je tokrat poimenovan Moč resnice in ima angleške podnapise, v njem pa vodja Al Kaide grozi z nasiljem tudi šiitski večini v Iraku. Glede Pakistana je bin Laden na videoposnetku napovedal vojno "tiranu" Mušarafu in njegovi izdajalski vojski. Pakistan se je na bin Ladnovo vojno napoved že odzval in sporočil, da bo država nadaljevala svoj boj proti Al Kaidi.

"Že tako smo zavezani boju proti skrajnežem in teroristom, naša politika se ni spremenila. Če nam kdo grozi, je to njegova stvar. Ves narod nas podpira in pakistanska vojska je narodna ustanova," je dejal tiskovni predstavnik vojske, general Vahid Aršad.

Arabska televizijska postaja Al Džazira pa je danes objavila tudi dele videoposnetka, na katerem drugi mož Al Kaide, Ajman la Zavahiri, hvali "mučenike", ki so za islam prelili kri. Hkrati je muslimane pozval, naj se borijo proti ZDA in njenim zaveznikom po svetu. Dodal je tudi, da so ZDA doživele poraz v Afganistanu, Iraku in na drugih frontah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.