Svet
20 ogledov

Bin Ladnov naslednik se maščuje

Trdnih dokazov, da je Al Adel novi vodja Al Kaide, po trditvah vira ameriške adm Žurnal24 main
Bin Ladnov naslednik, Saif Al Adel, grozi s terorističnim napadom na London. S tem se maščuje za smrt Osame bin Ladna, pravi, svoje privržence pa je že pozval, naj "uničijo mesto London".

Saif Al Adel, novi vodja Al Kaide, nekoč bin Ladnov vodja varnostne službe, grozi s terorističnim napadom na London. S tem se bo maščeval za smrt svojega šefa, poroča Daily Mail, svojim privržencem pa je že ukazal, naj mesto uničijo.

Ameriška CNN in arabska televizija Al Džazira sta v torek poročali, da naj bi vodstvo teroristične mreže začasno prevzel Egipčan Saif Al Adel, a je v četrtek neimenovani predstavnik ameriške administracije opozoril, da ni nobenih znamenj, da naj bi Al Adel dejansko prevzel začasno vodenje Al Kaide.

"Naš novi vodja je zahteval izdelavo podrobnega načrta za napad Londona," je dejal predstavnik talibanov Ehsanullah Ehsan. "Prepričan je, da je Velika Britanija hrbtenica Evrope in jo je treba zlomiti."

Na ulicah policisti z orožjem
Zaradi terorističnih groženj je britanska policija okrepila varnost, orožje pa lahko nosi tudi osebje na vlakih, podzemnih železnicah in drugih sredstvih javnega prevoza.

Prihodji teden naj bi Britanci predstavili tudi nov protiteroristični načrt, namenjen morebitnim novim grožnjam, je povedal sekretar na prometnem ministrstvu Philip Hammond.

Britanska prometna policija (BTP), ki nadzoruje predvsem železnice, cevni sistem in mestni sistem metrojev, je na teren poslala 2.900 policistov, okoli sto  pa jih je opravilo tudi posebne tečaje ravnanja s strelnim orožjem.   

Osamo bin Ladna so drugega maja ubili pripadniki posebnih enot ameriških marincev SEAL v njegovem skrivališču v pakistanskem Abotabadu, posmrtne ostanke pa so nato vrgli v morje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.