Svet
15 ogledov

Bin Ladnovi dokumenti kmalu na spletu

Osama bin Laden Reuters
Ameriške oblasti bodo ta teden na svetovnem spletu objavile dokumente, ki so jih našli v zdaj že porušeni rezidenci Osame bin Ladna.

Dokumente so drugega maja lani zbrali v rezidenci bin Ladna v pakistanskem Abotabadu ameriški marinci, potem ko so dan pred tem ubili nekoč najbolj iskanega terorista na svetu. Iz njih je mogoče razbrati pogovore med bin Ladnom in njegovimi sodelavci teroristične organizacije Al Kaida in ročno napisan bin Ladnov dnevnik.

Nekdanji prvi mož teroristične organizacije je tako med drugim načrtoval spremembo imena Al Kaide, ker je bilo ubitih ogromno njihovih članov, piše v dokumentih, kot poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pripadniki posebnih enot ameriške vojske so prvega maja lani po ukazu predsednika ZDA Baracka Obame vdrli v hišo v pakistanskem Abotabadu in ubili ameriškega sovražnika številka ena Osamo bin Ladna. Kmalu zatem so njegovo truplo odvrgli v Indijski ocean. Ob obletnici bodo ZDA okrepile varnostne ukrepe, posebnih dogodkov pa ne predvidevajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.