Svet
37 ogledov

Bivši policist si je natočil za 900 litrov bencina, ki ga ni plačal

Hrvaška policija Pixsell
33-letnik je hrvaško Ino oškodoval za skoraj 10.000 kun. Z bencinskih črpalk je vsaj 28-krat odpeljal brez da bi plačal.

33-letnik, bivši policist iz hrvaškega Vrbovca, naj bi si v zadnjem letu nakradel za več kot 900 litrov bencina. Najmanj 28-krat naj bi po različnih bencinskih črpalkah točil gorivo v svoj osebni avtomobil in se takoj zatem odpeljal, ne da bi plačal, poroča Jutarnji list.

Nazadnje naj bi s svojo Hondo civic brez plačila s črpalke odpeljal pred enim tednom, za gorivo pa naj bi dolgoval dobrih 400 kun, kar znaša dobrih 52 evrov.

Vrgli so ga na cesto in mu vzeli uniformo

Vsakič, ko naj bi se plačilu izognil, so ga uslužbenci bencinskih črpalk, ki naj bi jih oškodoval, prijavili policiji. Proti svojemu kolegu pa do sedaj menda zaradi teh domnevnih kraj goriva niso sprožili še nobenega postopka. Policija ga menda niti ne more kazensko ovaditi, saj zato nima zakonske podlage. Kazensko ovadbo proti njem bi namreč lahko vložili le, če bi vsakič bencinsko črpalko oškodoval za več kot 2000 kun. 33-letnik pa si nikoli ni natočil za več kot 400 kun. Kljub temu pa naj bi hrvaško naftno družbo Ina do sedaj oškodoval že za več kot 9000 kun. Tam zdaj zato neuradno že pripravljajo tožbo proti njemu, s katero nameravajo izterjati dolg.

Z bencinskih črpalk sicer nikoli ni bežal, vsakič naj bi celo tamkajšnjim uslužbencem odkrito priznal, da jim natočenega goriva pač ne more plačati, ker denarja zato nima. V isti sapi pa jim je tudi dal vedeti, da se dobro zaveda, da ga zaradi tega ne bodo mogli preganjati s kazensko ovadbo.

33-letnika so sicer iz službe na zagrebški policijski upravi vrgli nedavno, ko so med disciplinskim postopkom ugotovilo, da je dolgo časa na različne načine zlorabljal svoj položaj. Šele zatem naj bi z Ine prejeli še zahtevo naj jim odstopijo njegove podatke zato, da proti njemu lahko vložijo tožbo.

 

 

 

 

Komentarjev 2
  • Johan Spohan 12:17 25.september 2014.

    A so slovenski kaj boljši. Pri nas ukrade miljon pa se mirno sprehaja okrog, za malenkost pa ga preganjao po uradni dolžnosti.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:57 12.september 2014.

    kakšne čudne zakone majo to