Svet
18 ogledov

Bivši premier za devet let v zapor

Ivo Sanader med poslušanjem obsodbe Pixsell
Iva Sanaderja obsodili na devet let zaporne kazni v primeru Fimi media.

Sodnica je ob začetku branja sodbe dejala, da so nekdanji hrvaški premier Ivo Sanader in preostali obtoženi spoznani za krive  – denar so iz državnih podjetij in ustanov prek oglaševalske agencije Fimi media prečrpavali v črni fond stranke HDZ. Odtujili so najmanj deset milijonov evrov. Sanader je vseskozi zatrjeval, da je nedolžen ter da ni nobenega materialnega dokaza, ki bi potrjeval navedbe tožilstva.

Sanader je bil šef

Sanader je bil po besedah sodnice organizator kriminalne skupine. Tožilec je zahteval najvišjo zagroženo kazen 15 let zapora, za Sanaderja pa še odvzem 3,1 milijona evrov, kolikor naj bi znašala razlika med premoženjem in prijavljenimi prihodki njegove družine. Dosodili so mu devetletno zaporno kazen, vrniti pa mora tudi nezakonito pridobljeno premoženje svoje družine.

Sodnica je v obrazložitvi med drugim dejala, da se je v postopku vseskozi ponavljala teza, da nihče ni ničesar vedel. Vendar so bila med sojenjem po njenih besedah prikazana dejstva, ki govorijo sama zase, poročajo hrvaški mediji. 

Trije krivdo priznali


Poleg Sanaderja sta odgovornost v primeru Fimi media zanikala nekdanji tiskovni predstavnik vlade in HDZ Ratko Maček ter stranka HDZ.

Maček je dobil pogojno kazen. Stranki HDZ bodo odvzeli premoženjsko korist (dobre 3 milijone evrov), plačati bo morala tudi kazen dobrih 650.000 zaradi nezakonitega poslovanja. Podjetje Fimi media bo izbrisano kot pravna oseba, vmoralo pa bo tudi vrniti denar, ki so ga pridobili nezakonito.



 

 

Komentarjev 6
  • franke 15:01 11.marec 2014.

    KJE SMO ŠE MI ZA HRVAŠKO? NAŠA VLADNA BANDA ,NI SPOSOBNA KAJ TAKEGA. SRAM NAS JE LAHKO ,KER NAŠ VOJNI DOBIČKAR JANŠA ŠE ZMERAJ NI ZAPRT.

  • YASSIR 12:19 11.marec 2014.

    Zanimiva povezava če koga zanima katera delnica Ljubljanske borze je v letošnjem letu pridobila več kot 339,56%sspojdite na spodnji linkhttp://www.denarinfinance.com/?page_id=20in na vrhu tabele stolpec letos kliknite na puščico navzdol in se bo sortiralo

  • tralala 12:15 11.marec 2014.

    Ko bo/-do Janša/Janković/Bavčar/Šrot sedel-i, takrat bomo videli, da se pri nas premika.