Svet
1587 ogledov

Bivši ženi poslal 7648 SMS sporočil, tako ga je kaznovalo sodišče

Telefoniranje med vožnjo
Mož se je na ločitev odzval z množičnim pošiljanjem sporočil.

Sodišče v Celovcu je 33-letnega romunskega državljana, ki je bivši ženi v šestih tednih poslal 7648 kratkih sporočil, spoznalo za krivega zalezovanja in ogrožanja varnosti. Prisodilo mu je pol leta pogojne kazni, poročajo avstrijski mediji.

Par se je razšel v začetku leta po šestih letih zakona. Mož se je na ločitev odzval z množičnim pošiljanjem sporočil, med katerimi je bilo tudi 50 takšnih, v katerih je grozil bivši ženi.

Ženska je sicer na sodišču izjavila, da ni verjela, da bi jo bivši mož dejansko napadel. Sodnica je obtoženca vprašala, kako mu uspelo poslati toliko sporočil - povprečno okoli 190 na dan - in hkrati hoditi v službo. Odgovoril je, da je sporočila pošiljal v glavnem ponoči.

Sodnica mu je prisodila pogojno kazen, ker je priznal dejanje in obljubil, da ne bo več nadlegoval bivše žene, potem ko ga je prijavila policiji. Prav tako plačuje preživnino za sina.

Moški in bivša žena sta iz zgradbe sodišča odšla skupaj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.