Svet
11 ogledov

Bizarni izgovori davčnim organom

zlata ribica Shutterstock
Zlata ribica, vulkan in boleč hrbet med izgovori za zamudo pri pošiljanju davčne napovedi.

Uslužbenec britanskega davčnega urada je pripravil seznam najbolj nenavadnih izgovorov za prepozno oddajo davčne napovedi. "Vedno bodo obstajali nepredvidljivi dogodki, zaradi katerih davčni zavezanci upravičeno ne bodo mogli pravočasno oddati davčne napovedi, a pogin ribice ni eden izmed njih," je seznam komentirala Ruth Owen, generalna direktorica oddelka za individualne zavezance britanske davčne uprave.

Na seznamu so se znašli bizarni izgovori, kot je utemeljitev nekega gradbenika, ki je trdil, da davčne napovedi ni mogel pravočasno oddati, ker je žaloval za zlato ribico. Nek trgovec je medtem zapisal, da žena ni želela oddati pošte, medtem ko je neka ženska trdila, da se ni mogla osredotočiti na izpolnjevanje papirjev, potem ko je v medijih slišala za izbruh vulkana.

Londonski računovodja je prepozno oddajo papirjev utemeljil z besedami, da je bil preveč zaposlen z oddajo davčnih napovedi svojih strank in mu je zanj zmanjkalo časa. Pomorščak se je izgovarjal, da je bil na plovbi in pošto prevzema le takrat, ko je na kopnem, medtem ko je voznik taksija navedel, da je imel takšne bolečine v hrbtu, da ni mogel v drugo nadstropje po potrebne papirje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.