Svet
7 ogledov

Blair: Lahko bi imel še več denarja

Vojna prijatelja Tony Blair in George W. Bush leta 2006. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Nekdanji britanski premier Tony Blair je v bran kritikam glede svojega razkošnega življenja dejal, da bi lahko zaslužil še več denarja, kot ga ima. "Dve tretjini svojega časa porabim za dela v javno dobro," je dejal.

Blair je tako zavrnil očitke, da je vlogo odposlanca kvarteta Evropske unije, Združenih narodov, Rusije in ZDA za Bližnji vzhod izkoristil za pridobitev zasebnih poslov.

V intervjuju za indijsko televizijsko postajo CNBC-TV18 je tako zanikal navedbe, ki so se v zadnjem času pojavile v medijih, da se je osebno okoristil pri naftnih in telekomunikacijskih poslih na palestinskih ozemljih in da je lobiral za nekdanjo vlado libijskega voditelja Moamerja Gadafija. Obtožbe je označil za "neresnične" in "absurdne".

Njegova vloga pri mirovnih pogajanjih na Bližnjem vzhodu naj bi bila zaradi zadnjih obtožb po pisanju Daily Telegrapha ogrožena. Palestinska osvobodilna organizacija tako že pripravlja predlog, po katerem bi Blaira označili za nezaželeno osebo na palestinskem ozemlju.

Večino časa porabi za dela v javno dobro

"Dve tretjini svojega časa porabim za dela v javno dobro in največji del mojega časa sem porabil za aktivnosti pri oblikovanju mirovnega sporazuma na Bližnjem vzhodu, ki ni plačano," je dejal Blair in dodal, da zbira denar za svojo fundacijo, ki se bori proti revščini v Afriki.

"Pisarno (leta 2007) sem zapustil z dvema osebama in mobilnim telefonom, sedaj za mene dela 150 ljudi. Če bi to, kar delam, prinašalo denar, bi ga lahko sedaj imel veliko in bi lahko imel zelo sproščeno in lahkotno življenje. Ko govorite o 'jet-set' življenju, to pomeni, da veliko časa porabim za letenje, kar je res," je dejal.

Blair je v intervjuju še dejal, da so obtožbe proti njemu zakuhali v levičarskih medijih, ker mu zamerijo, da je oblikoval politični program laburistične stranke New Labour in privržencev desne politične opcije. Po njegovem mnenju ga sovražijo, ker mu je uspelo trikrat zmagati na volitvah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.