Svet
12 ogledov

Blair se boji promovirati knjigo

1/18
Žurnal24 main
Tony Blair po jeznih protestih razmišlja o tem, da bi opustil promocijo svoje nove knjige.

Pred nekaj dnevi je namreč kakšnih 200 jeznih protestnikov v bivšega predsednika britanske vlade Tonyja Blaira med predstavitvijo knjige Tony Blair: A Journey v Dublinu metalo jajca in čevlje. Protivojni aktivisti so mu nasprotovali z napisi, da ima krvave roke, Blair pa zdaj razmišlja o tem, da bi prenehal promovirati svojo knjigo in deliti podpise.

Blair naj bi v sredo knjige podpisoval v Londonu, zaradi napovedanih protestov pa si bo najverjetneje premislil. "Žalostno je, da si ljudje prizadevajo prekiniti takšne dogodke. Zelo sem zaskrbljen, saj si ne želim, da bi imeli zaradi promocije moje knjige stroške in težave. Naša policija je sijajna in naredili bodo vse, kar je v njihovo moči, da kraj dogodka zavarujejo, toda ne želim predstavljati dodatnega stroška za državo," je dejal Blair v intervjuju za ITV1.

Blair je še dodal, da se njegova knjiga izjemno prodaja. "Če pa si nekateri želijo protestirati, lahko to mirno naredijo. Ni jim treba uporabiti sile, da bi mi to preprečili," meni nekdanji britanski premier.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.