Svet
0 ogledov

Bo evrokriza odnesla Barrosa?

Jose Manuel Barroso reuters Žurnal24 main
Po mnenju mnogih neprimeren odziv EU na krizo v evroobmočju bi lahko pripeljal do glasovanja o nezaupnici predsednika evropske komisije. Neodgovornost EU je sicer obsodil tudi predsednik ZDA Barack Obama.

Pred sredinim govorom predsednika Evropske komisije Joseja Manuela Barrosa o stanju EU se pojavljajo ugibanja o možnosti poziva k njegovemu odstopu, ker pri soočanju s krizo pušča preveč proste roke članicam. Evropski socialisti in liberalci so se od teh ugibanj distancirali, a o tej možnosti naj bi razmišljali celo v Barrosovi politični družini.

Kritičen tudi Obama

Evropa "se nikoli ni v polnosti spopadla z vsemi izzivi, s katerimi se je srečeval njen bančni sistem", je v ponedeljek povedal predsednik ZDA Barack Obama. To se zdaj zaostruje z dogajanjem v Grčiji. "Torej se spopadajo s finančno krizo, ki straši svet," je dejal ameriški predsednik.

Njegov komentar je prišel po tem, ko so nemški voditelji zavrnili možnost krepitve začasnega mehanizma za stabilnost evra (EFSF). Takšni načrti ne obstajajo, je zatrdil nemški finančni minister Wolfgang Schäuble.

Komentarjev 2
  • privat 07:32 28.september 2011.

    nekaj takega se dogaja kot pri nas...noben ni kriv za krizo a ve se kdo je kriv...vlada

  • mb 11:08 27.september 2011.

    meni so ti ameri prav neverjetniimajo večji primanjkljaj kot cela EU , so zapufani da se ven ne vidijo pa bodo sedaj nam pamet solili ?zakuhali so krizo, pa niso zadovoljni z ukrepi EUzakuhali so nekaj vojn ...prikaži več na bližnjem vzhodu, pa jim ni dovolj vojakov iz EUitd