Svet
16 ogledov

Bo iPhone res prepoznal vaše prste?

Apple Reuters
Ameriški Apple naj bi naslednjo generacijo svojega priljubljenega pametnega mobilnika iphone predstavil 10. septembra. Nekateri napovedujejo prodor nove tehnologije.

Tako je danes poročala spletna stran AllThingsD, ki se sklicuje na neimenovane vire.
Predstavnik Appla ni želel komentirati te informacije.

Težko pričakovana nova generacija iphona, ki ga neuradno vsi poimenujejo kar "5S" bo verjetno okrepila položaj Appla na trgu pametnih telefonov, na katerem vse bolj prevladujejo azijski proizvajalci s cenejšimi napravami z operacijskim sistemom Android, poroča STA.

Le malokdo pričakuje, da bo telefon oblikovno tako revolucionaren, kot je bil aktualna generacija napram modelu 4S, vseeno pa vsi ugibajo, kaj se bo skrivalo v njegovi notranjosti. 

Bo res bral prstne odtise?

Že nekaj tednov se po medmrežju šušlja, da utegne prihodnji iPhone premierno predstaviti tehnologijo prepoznavanja lastnika prek prstnih odtisov. Apple je namreč lani za več kot 350 milijonov dolarjev kupil družbo AuthenTec, ki je specializirana za izdelavo senzorjev na dotik. Eden od prijavljenih patentov družbe opisuje, da mora lastnik telefona potegniti s prstom po površini ali pa se zaslona le dotakniti.   

Julija je Apple že objavil beto verzijo operacijskega sistema iOS 7, katerega del je tudi mapa "Biometrični pripomočki", namenjena razvijalcem programske opreme za aplikacije, ki bi delovale v navezi s telefonovim prepoznavanjem lastnika. Med uporabnimi lastnostmi te tehnologije strokovnjaki omenjajo bolj varno uporabo, varnost pred tatovi, prav bi prišla tudi za plačevanje različnih storitev, poroča Business Insider, ki pa navaja tudi opozorila nekaterih, da je tehnologija prepoznavanja prstnih odtisov za telefone za zdaj še premalo zanesljiva in trpežna.

Prvi telefon s prepoznavo prstnih odtisov je leta 2011 dala na trg Motorola (danes v lasti Googla), a uporabniki nad delovanjem modela atrix 4G niso bili preveč navdušeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.