Svet
9 ogledov

Bo Milan Bandić izpuščen iz pripora?

Milan Bandić se je nad nasprotnika spravil s spornim videospotom in letakom. (Fo Žurnal24 main
Zagrebško sodišče je sprejelo odločitev, da Milana Bandića spusti iz pripora v zameno za jamstvo v znesku skoraj dveh milijonov evrov. Odločba še ni pravnomočna.

Kot pišejo hrvaški mediji, naj bi priprti zagrebški župan Milan Bandić sodišču ponudil jamstvo v višini dobrih 2.600.000 evrov, vendar je sodišče odločilo, da bo slabih dva milijona evrov (15 milijonov kun) zadostovalo.

To je verjetno najvišji znesek varščine, ki je bil kdajkoli sprejet na hrvaških sodiščih. Prejšnji rekorder je bil Ivo Sanader, katerega prijatelji so založili svoje nepremičnine, da bi zbrali denar za varščino v znesku dobrega milijona in pol evrov. Tudi Bandič bo jamščino založil v obliki nepremičnin.

Sodišče torej Bandića pušča na svobodo ob izrečenem ukrepu, s katerim mu prepovedujejo opravljanje dejavnosti. To pomeni, da se župan ne bo vrnil na delo, dokler so v teku obtožbe zoper njega.

Odločba sodišča sicer še ni pravnomočna, hrvaški Urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala se na odločbo lahko še pritoži, tako da Bandić vendarle še ne bo spal na domači postelji. Rok za pritožbo je tri dni. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.