Svet
21 ogledov

Bo premierju škodila manekenka?

1/4
Žurnal24 main
Na Slovaškem danes potekajo parlamentarne volitve, na katerih 4,3 milijona volilnih upravičencev med več kot 2000 kandidati izbira 150 poslancev. Zmago naj bi "ubranil" sedanji premier Robert Fico.

Med več kot 2000 kandidati iz 18 strank bodo izbrali 150 poslancev. Po pričakovanjih naj bi zmaga pripadla sedanjemu premieru Robertu Ficu in njegovi levosredinski stranki Smer. Ob tem pa se poraja vprašanje, s kom in ali sploh bo lahko Fico po volitvah oblikoval vladajočo koalicijo. Prejel naj bi med okoli 30 odstotkov glasov.

Fotografije utrinkov z volitev in zanimivih obrobnih utrinkov si lahko ogledate v galeriji.

Sporen posnetek
A na rezultat zna vplivati zadnji politični škandal, ki je izbruhnil tik pred volitvami. Slovaški dnevnik SME je namreč objavil domneven posnetek Fica, kako se pogovarja s sumljivimi financerji svoje stranke in se baha s tem, kako mu je uspelo zbrati skoraj tri milijone evrov. Fico je na objavljen posnetek odgovoril, da ni resničen ter da bo tožil odgovornega urednika dnevnika.

Namesto žrtvam poplav 17.000 evrov manekenki?
Premierju pa bo škodilo tudi pisanje medijev, da naj bi vzel 17.000 evrov iz sklada za pomoč ob poplavah in jih dal neki manekenki, ki jih je porabila za osebnega trenerja, obleke, hrano, manikuro in frizerja.

Največji opozicijski Slovaški demokratični in krščanski uniji (SDKU) naj bi po javnomnenjskih raziskavah prejeli med 14 in 15 odstotkov glasov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.