Svet
174 ogledov

Bodo s fotorobotom le našli Madeleine?

fotorobot Madeleine McCann Daily Mail
Britanska policija je izdala podobo moškega, osumljenega za ugrabitev deklice Madeleine McCann.

Podobi, ki sta jih opisali dve različni, a ključni priči, se sicer razlikujeta, vendar obe prikazujeta moškega, ki ima intenziven pogled, na obrazu pa so sledi nasmeha. Detektivi pravijo, da je moški belec, star med 20 in 40 leti, ima kratke rjave lase, je srednje višine in postave, bil je sveže obrit, govoril pa bi lahko nemško. Vse to je izjemno pomembno za preiskavo.

Omenjenega moškega so opazili v noči, ko je Madeleine pred šestimi leti izginila, v bližini počitniškega apartmaja na Portugalskem, kjer so McCannovi dopustovali.

Na levi strani zadnja znana fotografija Madeleine McCann, na desni fotorobot z n | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Britanska policija s podobo osumljenca upa, da bodo v primeru preiskave prišli do ključne prelomnice. Podobo bodo pokazali nocoj tudi na televizijskem programu BBC1 Crimewatch appeal.

Iskanje male deklice Madeleine močno odmeva vse od izginotja leta 2007, ko je imela tri leta. Med drugim so številni obtoževali njena starša, da sta kriva za izginotje. Sama se ves čas branita. "Midva nisva tista, ki sta karkoli naredila narobe. Kriva je oseba, ki je vstopila v apartma in naši družini vzela majhno deklico," je povedala njena mama Kate McCann, njen oče Gerry pa dodal: "Ko so posebne priložnosti, ko bi morali biti najsrečnejši, Madeleine ni z nami."

Čez nekaj dni se bo intenzivno iskanje nadaljevalo še v Nemčiji, kamor bodo starši potovali in se pojavili na televiziji. Fotorobota bodo objavili tudi na nizozemski televiziji, saj bi lahko bil osumljenec Nizozemec. Naglasa sta namreč zelo podobna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.