Svet
8 ogledov

Bodo v New Yorku prepovedali kajenje v stanovanju?

kajenje Shutterstock
Newyorški župan je svojo protikadilsko kampanjo razširil še na stanovanja v mestu, kjer je kajenje med drugim prepovedano tudi v parkih in na plažah.

Predlog zakona zahteva, da lastniki stanovanjskih nepremičnin najemnikom razkrijejo, ali se lahko v stavbi kadi ali ne. Praktična posledica takšnega zakona bo, da bo stavb, kjer bo kajenje dovoljeno, v New Yorku vse manj oziroma da jih čez čas ne bo več. Michael Bloomberg pravi, da v stanovanjih kadi le še okoli deset odstotkov prebivalcev New Yorka, ki s tem škodijo sosedom, ker se dim širi skozi ventilacijo, razpoke in celo električno napeljavo.

Predlagal zaradi pritožb ljudi

Bloomberg je zakon mestnemu svetu predlagal zaradi številnih pritožb ljudi, ki jih moti kajenje na balkonih, strehah, pred stavbami in v stanovanjih. Zahteva za opredelitev zgradbe kot kadilske ali nekadilske je podobna nekaterim drugim, ki so že v veljavi. Lastniki morajo namreč novim najemnikom na primer razkriti, ali so bile v stavbi kdaj stenice in ali barva na stenah vsebuje svinec.

Komentarjev 1
  • sevilen 14:10 19.april 2012.

    Odkar sem nehal kadit in uporabljam enektronsko cigareto smokeless šele razumem, kako moteče je, če ti zgornji sosed otresa pepel na balkon.