Svet
5 ogledov

Boeing 737 na letališču izgubil kolo

V letalski družbi Virgin Blue so se odločili za izreden varnostni pregled vseh s Žurnal24 main
Letalo boeing 737 avstralske družbe Virgin Blue se je zadnji hip izognilo nesreči, ko je z njega odpadlo nosno kolo.

Na letališču v Melbournu v Avstraliji je z letala boeing 737 avstralske družbe Virgin Blue odpadlo nosno kolo. K sreči je do tega prišlo še med vožnjo letala do vzletne steze, ko se je pripravljalo na vzlet. Večje škode tako ni bilo, nihče tudi ni bil poškodovan.

Lahko bi se končalo tragično
Če bi kolo z nosa letala odpadlo, ko bi bilo to že v zraku, bi bilo lahko zelo nevarno in bi lahko pripeljalo celo do izgube letala, je pojasnil predstavnik avstralskega združenja letalskih inženirjev, ki je tudi opozoril, da bi bilo treba okrepiti varnostne standarde in preglede.

Letalu se je zlomila os na nosnem nosilcu koles, nato pa se je eno od koles ločilo od njega. V letalski družbi Virgin Blue so se zato takoj odločili za izreden varnostni pregled vseh svojih letal, vendar kakih dodatnih težav niso odkrili, je sporočil predstavnik družbe. Družba ima sicer 53 letal tipa boeing 737 in embraer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.