Svet
8 ogledov

Bog takoj za Assangeem

Julian Assange se je Avstralcem bolj zameril kot Bog, ki je poplavil večji del z Žurnal24 main
Ustanovitelj WikiLeaksa imenovan za najbolj ne-avstralsko osebo leta 2011. Sledi mu nihče drug kot Bog, ki mu očitajo poplave v zvezni državi Queensland.

Tako so se odločili bralci avstralske revije Zoo Weekly, ki najbolj ne-avstralsko osebo leta izbere vsako leto pred dnem Avstralije 27. januarja. Na ta dan so leta 1788 na to celino prišli prvi kolonizatorji iz Velike Britanije.

Avstralec Julian Assange, ustanovitelj WikiLeaksa, si je po oceni bralcev revije zaradi objave 250 tisoč ameriških diplomatskih depeš zaslužil naziv 'špeckahla'. "Zelo neavstralsko," so njegovo dejanje komentirali v reviji.

Sledijo mu Bog, princesa in premierka
Na seznamu se je znašel tudi sam Bog, ki mu Avstralci očitajo, da je poplavil velik del zvezne države Queensland. Na tretjem mestu je danska princesa Mary, ki je dlje časa živela in delala v Avstraliji, sedaj pa ji očitajo, da je na novo odkrila danski naglas.

Zelo neavstralsko naj bi se vedla tudi sedanja premierka Julia Gillard, saj je spodnesla stolček strankarskemu kolegu Kevinu Ruddu. Ta ji sicer sledi na petem mestu, saj je zelo neavstralsko jokal v govoru, s katerim se je poslovil od mesta premierja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.