Svet
19 ogledov

Bogat in bolan

(Foto: Epa) Žurnal24 main
Hosni Mubarak naj bi po pisanju nemškega Bilda zaslužil več kot Bill Gates.

Zdaj že nekdanji predsednik Egipta Hosni Mubarak naj bi imel v lasti 70 milijard dolarjev, kar je več, kot jih ima Bill Gates.

Zaslužil le 808 dolarjev na mesec
Za razliko od Gatesa, ki je drugi na Forbesovi lestvici najbogatejših zemljanov in na leto zasluži 53 miljard dolarjev, je imel Mubrak veliko nižjo plačo. Zaslužil je le 808 dolarjev na mesec. Zato se Egipčanom upravičeno poraja vprašanje, kako je lahko tako obogatel.

Po mnenju strokovnjakov za boj proti korupciji naj bi Mubarak pridobil največ v devetdesetih letih, s privatizacijo državnih podjetij. Vpleten pa naj bi bil tudi v različne prevare.

Mubarak je bil lani na zdravljenju v Nemčiji, kjer so mu odstranili žolčnik, po nekaterih navedbah pa naj bi imel raka.
Od prevar do resnih bolezni
Bivši predsednik Hosni Mubarak, ki je v petek odstopil s položaja, naj bi bil zelo bolan. To je potrdil tudi egiptovski veleposlanik v ZDA Sameh Šukri.

Po poročanju egiptovskega časnika Al Masri Al Jum naj bi celo padel v komo. Med govorom dan pred odstopom pa naj bi kar dvakrat omedlel.

Provladni dnevnik Al Džumhurija je danes potrdil, da je bivši predsednik bolan, je pa zanikal, da bi bil v komi. Časnik, ki se sklicuje na vire blizu Mubaraka, poroča, da je nekdanji voditelj v resnem duševnem stanju in zavrača zdravljenje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.