Svet
5 ogledov

Boj med Romneyjem in Obamo

Žurnal24 main
Borba pred volitvami za predsednika ZDA, ki bodo 6. novembra, se je že dobro začela. Mitta Romneyja obtožujejo nasilja v šoli. Barack Obama pa naj bi zaradi političnih nagibov podprl poroke homoseksualcev.

Aktualnega predsednika ZDA Baracka Obamo pred volitvami, ki bodo 6. novembra, na splošno kot dobrega ocenjuje 53 odstotkov anketirancev.

So pa Američani vse manj optimistični glede gospodarstva. Le 20 odstotkov jih namreč meni, da je gospodarsko stanje v ZDA dobro, kar je za 10 odstotkov manj kot v enaki anketi februarja. Takrat je ekonomijo kot dobro ocenilo 48 odstotkov demokratov, zdaj pa jih tako meni le še 31 odstotkov.

Obama dobiva najslabše ocene glede cen bencina, saj kar 65 odstotkov Američanov ne odobrava njegovega dela. Cene bencina so sicer začele padati.

Za gejevske poroke

Med drugim se je Obama zavzel tudi za poroke homoseksualcev. Podporo jim je izrazil dan potem, ko so volivci Severne Karoline potrdili ustavni amandma, ki tovrstne poroke prepoveduje.

Zaradi omenjene podpore ga kritizirajo vodilni republikanci. Menijo namreč, da je podporo homoseksualnim porokam izrazil iz političnih nagibov, da bi odvrnil pozornost od gospodarskih težav. Obama je to kritiko zavrnil že v sredo, ko je dejal, da ne more nihče predvideti političnih posledic tega dejanja.

Mitta Romneyja zmerjajo z nasilnežem

Nasprotnika Obame, republikanskega kandidata Mitta Romneyja, obtožujejo nasilja v šoli. Washington Post je pred dnevi presenetil s pričevanjem Johna Lauberja, ki so ga v zasebni šoli za bogate v zvezni državi Michigan sošolci nenehno zbadali, ker je bil drugačen oziroma se je obnašal bolj "ženstveno".

Romney je v četrtek za televizijo Fox dejal, da se dogodka ne spominja, vendar pa priznal, da je v srednji šoli počel številne "neumnosti", zato se je vsem prizadetim še enkrat za vse iskreno opravičil. Romney ne ve, ali bo kampanja predsednika ZDA Baracka Obame to izkoriščala v predvolilne namene, čeprav je prepričan, da bo poskušala na vse načine odvrniti pozornost od gospodarskih težav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.