Svet
11 ogledov

Boj za življenje 50 rudarjev

Kitajski rudniki veljajo za najnevarnejše na svetu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V kitajskem rudniku premoga se je zgodila rudniška nesreča, v kateri so umrli štirje rudarji. Petdeset mož je še vedno ujetih v rudniku.

Do nesreče je prišlo zaradi vdora skal. Skale so pod seboj pokopale štiri rudarje, 57 jih je ostalo ujetih, je dejal predstavnik podjetja, ki ni želel biti imenovan.

Drugi predstavnik podjetja je kasneje za AFP dejal, da so uspeli rešiti sedem rudarjev. "Vemo, kje so preostali rudarji, in delamo vse, da jih rešimo," je dejal in ob tem dodal, da ni jasno, ali so živi. V rudniku naj bi bilo prvotno 75 rudarjev, a je 14 uspelo pobegniti.

Nesreča se je zgodila le nekaj trenutkov za tem, ko je območje stresel potres z magnitudo 2,9. Ni znano, ali je vzrok za nesrečo omenjeni potresni sunek.

Na dan umre šest rudarjev

Četrtkova nesreča je zadnja v vrsti rudarskih nesreč na Kitajskem. Pred dnevi je zaradi eksplozije plina v rudniku v sosednji provinci umrlo 29 rudarjev. Prejšnji mesec je v dveh rudniških nesrečah umrlo 24 rudarjev.

Po podatkih iz uradnih statistik je leta 2010 v rudniških nesrečah umrlo 2433 ljudi, kar pomeni več kot šest delavcev na dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.