Svet
24 ogledov

Bojijo se, da bo Ukrajina med prvenstvom bordel

Ukrajinske feministke Femen protestirajo proti pričakovanem porastu prostitucije
1/6
EPA
Uefa želi vplivati na ukrajinsko vlado, da bi ta legalizirala prostitucijo, je ob novem, protestu povedala Ina Ševčenko, predstavnica za javnost aktivistične skupine Femen.

Dekleta se bojijo, da se bo Ukrajina med evropskim nogometnim prvenstvom, ki se prične junija prihodnje leto, spremenila v bordel.

Skupina oblasti sicer stalno poziva, naj pripravi programe za boj proti seksualnemu turizmu in prostituciji v Ukrajini. Dekleta so sicer nedavno protestirala tudi proti Silviju Berclusconiju v Rimu, protestirala pa so tudi v Parizu in Vatikanu.

Njihove akcije zagotovo pritegnejo veliko medijske pozornosti, dekleta pa so na vprašanje, kakšen je namen njihovega početja nedavno povedala, da klasični feminizem "ne deluje več."

"Je, oprostite izrazu, impotenten. To, kar me počnemo, pa doseže željeni učinek," je po pisanju allvoices.com povedala predstavnica skupine Ina Ševčenko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.