Svet
11 ogledov

Bojijo se, da je za deklici prepozno

Ugrabljeni dvoj%C4%8Dici Alessia in Livia Schepp. Žurnal24 main
Svojci pogrešanih šestletnih dvojčic Alessie in Livie Schepp se bojijo, da sta deklici mrtvi. Medtem je policija potrdila, da je bil njun oče Matthias Schepp na Korziki.

Policija iz Vauda je potrdila, da so 45-letnega Matthiasa Scheppa 31. januarja zjutraj videli na Korziki. Tja je odšel v ponedeljek zvečer s trajektom. Dokazov o tem, da bi bili deklici z njim, ni.

Ženi poslal denar
Policija je potrdila, da je mati dvojčic prejela več paketov denarja, ki ji jih je poslal odtujeni mož. Skupno naj bi ji poslal 4.400 evrov. Denar ji je poslal iz Barija. Prav zaradi tega očetovega dejanja se svojci bojijo, da deklici nista več živi.

"Zaskrbljeni smo, saj se zdi, da teorija o tem, da je denar dal nekomu, da bi skrbel za deklici, ne drži več," je dejal Valerio Lucidi, stric malih deklic. Do zdaj je bilo namreč znano, da je Schepp v Italiji dvignil 7000 evrov, a niso vedeli, za kaj. "Dejstvo, da je denar poslal nazaj, vzbuja skrb." Po stričevih besedah obe deklici tekoče govorita italijansko in francosko, tako da bi znali prositi za pomoč. Potna lista in osebni izkaznici obeh deklic ima še vedno njuna mati.

Iskanje se nadaljuje
Iskanje deklic še vedno poteka v vseh treh državah, Švici, Franciji in Italiji.  O usodi deklic ne želijo ugibati. "Nič ni gotovo. Ne vemo, ali sta živi ali mrtvi," je povedal policijski tiskovni predstavnik Jean-Christophe Sauterel.

Policija išče manjkajoče delčke
Policiji je uspelo natančneje zabeležiti očetovo gibanje v Švici. V nedeljo, 30. januarja, na dan, ko so vse tri nazadnje videli, so ga ob 13.30 s punčkama videli v Saint Sulpiceu, nekaj ur kasneje pa v Morgesu. Od tam se je odpeljal v Ženevo in naprej v Annecy, kjer je prečkal mejo s Francijo ob 18.15.

Schepp je nato v Italiji storil samomor. Našli so ga ob železnici z nekaj več kot sto evri v žepu. Švicarska policija je tudi potrdila, da Scheppa niso nikoli obravnavali zaradi nasilja do žene ali deklic.

Policija upa, da bodo podatki o tem, kje je bil oče med torkom in četrtkom, pomagali pri iskanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.