Svet
12 ogledov

Bolj organizirano proti katastrofam

1/10
Žurnal24 main
V Ženevi se danes začenja konferenca na temo obnove po naravnih katastrofah. Na njej želijo postaviti nove smernice in standarde za sodelovanje pri odpravljanju posledic katastrof.
Pregled nekaterih hujših naravnih nesreč od začetka leta 2010 si lahko ogledate v galeriji.

Na Svetovni konferenci za obnovo bodo strokovnjaki z vsega sveta poskušali ustvariti nov okvir za pomoč in obnovo po naravnih katastrofah.

Te so vsako leto hujše; lani naj bi povzročile za 155 milijard evrov škode, medtem ko so jih še leta 2009 "le" za 25 milijard. Predvsem zaradi potresa na Haitiju so naravne katastrofe terjale 260 tisoč življenj, medtem ko so jih leta 2009 terjale 15 tisoč.

Na konferenci, ki bo trajala do petka, želijo strokovnjaki z vsega sveta izmenjati znanje in izkušnje ter pripraviti novo strategijo odzivanja na naravne katastrofe.

Na konferenci sodelujejo Svetovna banka, Svetovna banka za zmanjševanje nesreč in obnovo (GFDRR) in mednarodna strategija Združenih narodov za zmanjševanje nesreč (UNISDR).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.