Svet
23 ogledov

Bolni ženski ne dovolijo splava

Protest v Salvadorju Reuters
Ženska v Salvadorju resno bolna, plod zaradi hude okvare praktično nima možnosti za preživetje, sodišče pa ji kljub možnosti zapletov ne dovoli, da bi splavila.

22-letnica trpi za lupusom in drugimi kroničnimi boleznimi, plod ima anencefalijo, kar pomeni, da se razvija brez dela možganov in lobanje. V Salvadorju so prepovedani vsi splavi, ne glede na okoliščine. Ustava večinsko katoliške države ščiti življenje "od spočetja do smrti", zato ji vrhovno sodišče ne dovoli splava.

Njeno prošnjo so podprli tako zdravniki kot ministrstvo za zdravje, sodišče pa je prepričano, da  pravice matere nimajo prednosti pred pravicami nerojenega otroka ali obratno.

Komentarjev 2
  • Boschtjan Zupanchich 17:08 30.maj 2013.

    Grozno ... !!! Slepec slepca vodi, in, na koncu Oba padeta v jamo . So tako slepi, ali pa Celo nalašč hočejo spraviti družino v Trpljenje , Bedo in Žalost !!! Bolniki !!! ! !!!

  • Igor Đukanović 15:48 30.maj 2013.

    Velika sramota za Salvador. :(Spraševal sem se, zakaj Beatriz ne pomagajo narediti splav v kateri od sosednjih držav. A hitro najdem vsaj dva razloga. Eden je, da je treba ljudi v Salvadorju "naučiti loviti ribe in jim dati ...prikaži večati eno ribo". Skratka vsem Salvadorkam v podobnih življenjskih situacijah pomagati, da se postavijo zase in ne le Beatriz. In drugi bolj osebni razlog: da si mora izbojevati pravico doma, če hoče naprej doma normalno živeti.