Svet
21297 ogledov

Bolniki prejeli napačno obvestilo, pokvarili so jim praznike

Ženska presenečenje telefon Profimedia
Zaradi gromozanske napake je marsikateri od bolnikov božični večer preživel v strahu.

Zdravstvena ustanova Askern iz Doncastra v Angliji je pomotoma svojim bolnikom poslala napačno tekstovno sporočilo. Namesto voščila pred božičem so bolniki v SMS-sporočilu lahko prebrali, da imajo agresivno obliko pljučnega raka. Obenem so prejemnike sporočila prosili, da izpolnijo obrazec, namenjen bolnikom, ki imajo bolezen v zadnjem stadiju, piše BBC. 

Sporočilu je kmalu sledilo opravičilo in pojasnilo, da so sporočilo poslali po pomoti in da so jim želeli zgolj voščiti vesele praznike in srečno novo leto. 

Carl Chegwin, eden od prejemnikov sporočila, je za NPR povedal, da še nikoli pred tem ni prejel pred prazniki voščila prek SMS-sporočila, pa je njihov pacient že skoraj trideset let. "Njihovo opravičilo zame ni opravičilo," je povedal. Sporočilo je prejel med gledanjem filma. Sprva je bil ob novici šokiran, a je kmalu ugotovil, da ni edini prejemnik, zato se je začel spraševati, ali ne gre za "neslano šalo". "Takšna stvar zlomi človeka in ga potisne v brezup," je dejal Chegwin, ki pravi, da se ne bo več vrnil v omenjeno ustanovo. 

Sarah Hargreaves je za BBC dejala, da je sporočilo prejela med nakupovanje. Postalo ji je slabo. Pred kratkim so ji namreč odstranili znamenje, zato je pričakovala rezultate biopsije. Po prejemu obvestila je poskušala doklicati zdravstveno ustanovo, a neuspešno. 

Chris Reed, ki je prav tako prejel omenjeno sporočilo, se je odpravil do zdravnika kar osebno, potem ko jih ni mogel doklicati. "V eni uri se je njihovo sporočilo spremenilo od 'imate raka' do 'srečen božič'. Neverjetno," je komentiral. 

Zakaj je bilo dotično sporočilo poslano masovno, ni jasno. Klinika naj bi imela okoli osem tisoč pacientov, navaja BBC. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.