Svet
4 ogledov

Bomba ekplodirala med mašo

(Foto: null) Žurnal24 main
V Nigeriji je v mestu Jos v osrednjem delu države v sedmih eksplozijah umrlo 32 ljudi, na Filipinih pa je na jugu države med božično mašo v cerkvi eksplodirala bomba, ki je ranila najmanj enajst ljudi.

Za posledicami eksplozij v Nigeriji je umrlo 32 ljudi, še 74 je ranjenih, je povedal predstavnik policije. Dodal je, da so eksplodirale doma narejene bombe, ki so najverjetneje vsebovale dinamit.

Čeprav je to območje pogosto prizorišče napadov, je tokrat prvič, da so napadalci uporabili tako močna eksplozivna telesa. Odgovornosti za napad zaenkrat ni prevzel še nihče, so sporočile oblasti. Policija prav tako še nima nobenih sledi, kdo bi lahko bil kriv za napad.

Mesto Jos je sicer žarišče medverskega nasilja v Nigeriji. V spopadih, s katerimi si različne verske in etnične skupine želijo zagotoviti politično in gospodarsko oblast, je letos umrlo že 500 ljudi.

Bomba ekplodirala med mašo
Nasilje je zaznamovalo tudi božično jutro na otoku v južnih Filipinih. V cerkvi je med mašo eksplodirala bomba, ranjenih je enajst ljudi, med njimi tudi duhovnik, ki je vodil obred.

Vojaške oblasti so sporočile, da bi bila za napad lahko odgovorna muslimanska uporniška skupina Abu Sajaf, ki je povezana z Al Kaido. Območje, kjer je prišlo do eksplozije, je sicer pogosto tarča napadov islamskih skrajnežev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.