Svet
6 ogledov

Bomba skrita pod sedežem

V Rebibbio, ki je zadnja postaja na liniji B rimske podzemne železnice, je vlak Žurnal24 main
Na postaji podzemne železnice v Rimu so našli eksplozivno telo. Bomba, ki je bila skrita pod sedežem v prvem vagonu vlaka, ne bi eksplodirala, saj ni imela detonatorja.

"Naprava ni imela detonatorja, tako da ne bi eksplodirala," je za agencijo Reuters dejal predstavnik italijanskih karabinjerjev. Eksplozivno telo je odkril voznik podzemne železnice v nakupovalni vrečki pod sedežem v vagonu v bližini postaje Rebibbia na obrobju italijanske prestolnice. Na omenjenem vlaku razen voznika ni bilo potnikov. Policisti so območje nemudoma zavarovali in evakuirali ljudi.

Župan Rima Gianni Alemanno je medijem dejal, da so razmere zaskrbljujoče. "Na terenu so bombni tehniki, ki poskušajo preveriti, za kakšno eksplozivno napravo naj bi šlo," je dodal. Agencije poročajo, da so bombo že deaktivirali.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Skrita pod sedežem v prvem vagonu
Italijanska tiskovna agencija ANSA je med prvimi poročala, da so bombo odkrili v prvem vagonu vlaka, ki je bil tik pred odhodom. Pod sedežem so našli vrečo, v njej pa škatlo, v kateri sta bili dve cevi, smodnik, žice in daljinski upravljalnik, preko katerega bi jo lahko aktivirali.

Zaposleni so nemudoma poklicali gasilce, policiste in bombne tehnike, ki so bombo onesposobili. Dostop do območja, kjer so našli eksplozivno telo, so zaprli, same postaje pa ne, tako da je promet potekal nemoteno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.