Svet
26 ogledov

Bomba ubila jedrskega znanstvenika

Na fotografiji poškodovan avtomobil profesorja, ki je bil ubit v napadu Reuters
Žrtev eksplozije avtomobila v iranski prestolnici naj bi bil jedrski znanstvenik. Ranjenih je bilo več ljudi.

Pred univerzo v glavnem mestu Irana je eksplozija avtomobila ranila več ljudi, najmanj enega pa naj bi ubila. Po podatkih iranskih virov naj bi bil žrtev jedrski znanstvenik, ki je bil vodilni v obratu za bogatenje urana. Gre za 32-letnega Mostafa Ahmadi Rošana, namestnika direktorja za komercialne zadeve obrata v Natanzu, ki se je sicer izobraževal na teheranski univerzi.

Eksplodiralo naj bi vozilo peugeot 405. Na vozilo naj bi bombo pritrdil mimovozeči motorist. "Šlo je za magnetno bombo, enako kot so jo cionisti (Izraelci) že uporabili za atentat na znanstvenike," je ob tem izjavil predstavnik oblasti v Teheranu, Safarali Baratlu. Od januarja 2010 so bili v bombnih napadih ubiti še trije iranski znanstveniki, od katerih sta dva delala na jedrskem programu.

Uničen avtomobil ubitega iranskega znanstvenika po eksploziji v Teheranu. | Avtor: Reuters Reuters
Po nekaterih poročilih naj bi bil poleg znanstvenika ubit tudi mimoidoči pešec, najmanj en človek pa naj bi bil huje ranjen. Po drugih poročilih naj bi bili dve osebi hudo ranjeni, drugih žrtev pa naj ne bi bilo.

Komentarjev 3
  • privat 05:42 12.januar 2012.

    zlatane / včeraj, 17:44 kekec...če hoče arabski svet preživeti fašiste mora imeti jedersko orožje....to je borba za obstanek arabskega naroda!! Kakor vidimo pa nekdo drug dela zgago z antentati a ne ??

  • zlatane 17:44 11.januar 2012.

    vedno sem trdil in bom, arabskemu svetu ni za pustit imeti jedrsko orožje, ali jedrsko energijo nasploh. oni niso za to dozoreli v svojih glavah. ko se bojo oborožili, bojo celi svet prikrojili na svoj način, ....naredite tako, ali spustimo ...prikaži več bombe, mi bomo zato prišli k alahu, zahtevali bojo pokrite ženske po vsem svetu, kamenjanje za brezvesne prekrške ali obešanje, celi svet samo njihova vera, skratka huje, kot je hotel hitler.....takrat pa morajo amerikanci spustit jedrsko orožje, bodimo realni, tega ne bojo dovolili, oni pa nazaj , pa je vsega konec...arabske programe jedrske energije uničiti, znanstvenike pa vse na atentat, žal drugega ni, da svet ostane in življenje na njem

  • Žurnalček 12:24 11.januar 2012.

    Ja moj Ađemihmatšah, če boš takole razmetaval z svojimi znanstveniki , ne boš nokoli prišel do AB. Daj no mal zaščiti svoje, za začetek bi jim lahko vsakih 3 mesece menjaš imena in preseljuješ . Mosad le ni tako vsemogočen, ...prikaži več, vendar pa če ne paziš si v škripcih kaj hitro.