Svet
7 ogledov

Bomba ubila ministra

V napadu je umrlo najmanj deset ljudi, več kot 90 pa je bilo ranjenih. Žurnal24 main
V samomorilskem napadu v bližini šrilanške prestolnice Colombo je umrlo najmanj deset ljudi, med njimi minister za ceste Jeyaraj Fernandopulle.

Napad se je zgodil v Weliveriji, kakih 30 kilometrov severno od Colomba. Obrambno ministrstvo za napad obtožuje uporniške Tamilske tigre, ki se zavzemajo za neodvisno državo Tamilov. Fernandopulle je bil znan kot glasen kritik tamilskih upornikov in je veljal za glavnega kandidata za naslednjega premierja.

Fernandopulle se je udeležil športnega dogodka. Med njegovim govorom je na startu tekačev za maraton odjeknila eksplozija. Na televizijskem posnetku je videti, da je eksplozivno telo razneslo le meter stran od njega.

Fernandopulle je že drugi šrilanški minister letos, ki je umrl nasilne smrti. Nekdanji državni minister Dassanayake je bil ubit v obcestni eksploziji 8. januarja. V spopadih med vlado in uporniki je od leta 1983 umrlo že okoli 70 tisoč ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.