Svet
14 ogledov

Bomba ubila tudi 17-letnico

(Foto: Epa) Žurnal24 main
V napadu v Istanbulu štirje mrtvi, tudi 17-letnica. Bombna eksplozija najverjetneje delo Kurdske delavske stranke.

Okoli 7. ure po srednjeevropskem času je v obljudeni obmestni četrti Halkali v evropskem delu mesta eksplodirala bomba v trenutku, ko je mimo pripeljal avtobus z vojaškim osebjem. Bomba je bila očitno sprožena z daljinskim upravljalnikom, skrita pa je bila v stranski ulici, ugotavlja policija.

Stekla na avtobusu so bila v eksploziji povsem uničena, še posebej močno pa je poškodovan spodnji del avtobusa, kjer je prostor za prtljago. Na avtobusu so bili med napadom tudi svojci vojakov, med njimi otroci.  Poleg treh mrtvih je ranjenih še dvanajst ljudi, med njimi jih je več v kritičnem stanju, poročajo turški mediji.

Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče, so pa pripadniki Kurdske delavske stranke minuli konec tedna zagrozili z napadi "v vseh mestih po Turčiji". Od petka so na jugovzhodu države ubili že 12 vojakov. Turška vojska je včeraj začela obsežno operacijo proti upornikom, ki si prizadevajo za neodvisnost Kurdov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.