Svet
1 ogledov

Bomba v filipinskem kongresu

Podtaknjena bomba je bila le ena v vrsti bombnih napadov na Filipinih. Žurnal24 main
Močna eksplozija, ki je stresla filipinski kongres, je zahtevala eno žrtev in večjo število ranjenih, med katerimi so bili trije zakonodajalci.

Sunek je uničil zgornji del južnega vhoda v kompleks Batasan kmalu po osmi uri zvečer, prav v trenutku ko so člani spodnjega doma zapuščali zadnjo sejo. Jose de Venecia, govornik predstavniškega doma, je novinarjem povedal, da je bil v sunku ubit voznik ženske zakonodajalke, medtem ko je bila slednja le ranjena. "V najvišji meri želim obsoditi ta strahopetni in podli napad zoper predstavniški dom," je povedal Venecia. "Sam sem imel srečo, saj sem odšel le nekaj minut pred dogodkom."

"To je delo terorista in anarhista"

Predstavnik policije je povedal, da je eksplozijo povzročila podtaknjena bomba, ki je povzročila tudi ogromno razdejanje in gmotno škodo. Ena izmed prič je celo dejala, da naj bi eksplozija prišla iz avtomobila, ki naj bi bil parkiran pred stavbo. Predstavnik predsednice Glorie Macapagal Arroyo je naročil, naj šef državne policije osebno nadzoruje potek preiskave, in zadnje preiskave kažejo, da je bila podtaknjena bomba sprožena daljinsko.

Filipini se drugače že nekaj časa borijo s komunističnimi in muslimanskimi frakcijami, tako da so manjši bombni napadi na nestrpnem jugu otočja nekaj vsakdanjega. Prejšni mesec je bilo v eksploziji v predelu glavnega mesta Manila ubitih 11 ljudi, okoli 120 je bilo ranjenih. Policija je kot vzrok navedla mešanico plinov, vendar so zadnje preiskave pokazale drugače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.