Svet
4 ogledov

Bomba vzela prek 20 Iračanov

V najnovejšem napadu avtomobila bombe je umrlo skoraj 30 prebivalcev Bagdada, več deset pa je bilo ranjenih.

V dvojni eksploziji pred banko v gosto naseljenem predelu Bagdada je zaradi eksplozije umrlo27 ljudi, več kot 50 pa je bilo ranjenih. Število sicer še naprej raste, saj policisti še kar vlečejo trupla in poškodovane izpod ruševin. Na kraju nesreče so številne reševale ekipe, ki si pri reševanju pomagajo tudi z žerjavi.

Bila je strahovita eksplozija, ki je stresla stavbo in razbila vse steklo. Bili smo povsem panični in takoj zapustili svoje pisarne,“ dogodek opisuje eden izmed uslužbencev banke.

Avtomobila polna eksploziva sta bila narazen nekaj 100 metrov, ko ju je razneslo. Eksplozija je bila tako silovita, da je odtrgalo stekleno fasado s trinadstropne banke. Najnovejši napadi so ponovno zbudili strahove, da bodo uporniki ponovno začeli s svojimi morilskimi pohodi.


Minuli teden je skupina upornikov, med njimi naj bi bili tudi pripadniki Al Kajde, napadla centralno banko, kjer se je spopadla z iraškimi silami, del Bagdada pa je bil zaradi tega povsem zaprt. Včeraj pa so prestolnico ponovno stresle eksplozije bombnih in raketnih napadov, v katerih je umrlo pet ljudi..

Ljudje pa so zaradi nesposobnosti parlamenta, da oblikuje vladajočo vlado, čedalje bolj nestrpni. Trenutno državo vodi prehodna vlada, pod vodstvom premierja Nurija al-Malikija, ki si prizadeva, da bi na tem položaju tudi ostal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.