Svet
5 ogledov

Bombni preplah na letalu

Na letalu je bilo le 15 potnikov, ki so prav tako lahko mirno nadaljevali svojo Žurnal24 main
Letalo ameriške družbe US Airways je bilo na poti med New Yorkom in Louisvillom preusmerjeno na letališče v Filadelfiji, saj je najstnikova molitev povzročila preplah med potniki.

17-letni fant je z židovsko molitvijo prestrašil potnike na letalu, zato je to pristalo predčasno. Med molitvijo je namreč uporabljal majhne črne škatlice, v katerih so bili deli Biblije privezani na usnjene trakove. Pri molitvi je imel eno izmed škatlic privezano na roko, medtem ko je imel drugo privezano na glavo.

Ker potniki molilnega pripomočka niso poznali, so se ob pogledu na 17-letnika prestrašili in predvidevali, da gre za bombno napravo. Posadka na letalu je najstnika izprašala, a ker so ocenili, da njegov odgovor ni bil zadosten, so se zaradi skrbi za varnost potnikov odločili za predčasni pristanek.

Na tleh so letalo preiskali specialci in psi, izurjeni za iskanje bomb. Izprašani so bili tudi vsi potniki ter 17-letnik, ki je potoval s svojo 16-letno sestro. "Bila sta bolj prestrašena kot mi," je po preiskavi povedal en izmed policistov. Najstnika zato tudi niso pridržali, tako da je lahko prosto nadaljeval svoje potovanje.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.