Svet
78 ogledov

Bori se z bakterijo, ki jo jé

Američani so prepričani, da so superbakterijo vzgojili v laboratoriju in jo name Žurnal24 main
Američanka Aimee Copeland se bori z redko mesojedo bakterijo Aeromonas hydrophila. V kratkem času bakterija uniči kožo, maščobno tkivo in tkivo okoli mišic.

Po tem, ko je 24-letna Aimee Copeland padla in se urezala v levo nogo, se je okužila z redko mesojedo bakterijo Aeromonas hydrophila. Po nesreči so jo odpeljali v bolnišnico in zašili, nekaj dni po tem pa se je vrnila zaradi hudih bolečin. Bakterija je napadla njeno levo nogo, zdravniki so ji jo morali zato amputirati.

Čeprav je okužba s to bakterijo redka, je zelo resna bolezen. V kratkem časovnem obdobju lahko uniči kožo, maščobno tkivo in tkivo okoli mišic. Kot še poroča Healthland Time, za okužbo umre ena od štirih oseb, ne glede na to, kako zdravi so bili pred okužbo.


Zdravniki so bili prva skeptični glede tega ali bo američanka sploh preživela noč po operaciji, vendar se njeno stanje izboljšuje. "Zagotovo bo izgubila prste, zdravniki pa upajo, da ji bodo lahko s pomočjo protez omogočili nadzor nad dlanmi," so objavili na univerzi kjer je 24-letnica študirala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.