Svet
21 ogledov

Borzni posrednik upa na novo recesijo

Slab dan na borzi. Reuters
Evroobmočje se bo zlomilo, meni borzni posrednik Allesio Rastani. V letu dni bomo ostali brez prihrankov.

"Ameriška investicijska banka Goldman Sachs vrti svet in evroobmočje se bo zlomilo. Trenutno ni čas za pobožne želje in upanje, da bo vladam uspelo najti izhod iz krize," je v ponedeljek v intervjuju za BBC dejal borzni posrednik Alessio Rastani.

Z izjavo je novinarja in gledalce presenetil ob koncu triinpol minutnega intervjuja, v katerem je opozoril na neizogibno situacijo: "Prihranki milijonov ljudi bodo izginili v manj kot letu dni."

Finančni položaj kot rak

Rastani meni, da je trenutni finančni položaj kot rak. Ni dovolj, da ves čas le razmišljaš in upaš, da se bo stvar rešila, ampak je za to treba nekaj narediti. Lahko se zgodi, da bo zaradi nepravilne sanacije stvar tako zrasla, da se ne bo dalo več pomagati.

Borzne posrednike položaj ne skrbi

Res pa je, da po besedah Rastanija večine borznih posrednikov ne zanima, kakšen je položaj. "Večine delničarjev ne skrbi, kakšno je stanje v ekonomiji. Naše delo je, da iz tega naredimo denar," je povedal Rastani in dodal: "O takšnem trenutku sem sanjal tri leta. Vsak dan sem sanjal o novi recesiji."

Rastani še opozarja, da borzni posredniki niso edini, ki bi lahko imeli koristi od finančnega zloma trga. "Če veste, kaj storiti v primeru zloma trga, lahko zaslužite ogromne vsote denarja."

Komentarjev 3
  • pilotko 00:02 28.september 2011.

    Poiskati bo treba tudi prave krivce za tako porazno stanje v Sloveniji, jim vse pobarti in jih nalomiti !Spisek že obstaja.

  • 1111 15:54 27.september 2011.

    meglo mešajo vsi...koliko krat smo že dokapitalizirali kao največjo našo banko??? če bi bla največja...mah...itak...kako nas žejne vozijo čez...slovenski narod je bebček...žal!

  • gggg 14:28 27.september 2011.

    In ravno borzni posrednik bo zdaj modroval o ekonomiji. Saj ne znajo delat drugega kot meglo mešat in virtualnega denarja preprodajat.