Svet
15 ogledov

Bosanci le zasedajo plaže

Voditeljica poročil na HTV Dijana Čuljak Šelebaj je v pogovoru o turizmu z županom Omiša Ivanom Škaričićem izjavila, da gosti iz BiH na Hrvaškem ne potrošijo nič in zgolj zasedajo dalmatinske plaže.

"Kakšen problem so, denimo v Omišu in nasploh na južnem Jadranu, dnevni gostje, ki pridejo iz BiH, ne porabijo nič, ne najamejo apartmajev in le zasedajo plaže, za katere ne plačajo nič?" je gosta vprašala dolgoletna novinarka in urednica na HTV.

Župan Omiša je bil nad vprašanjem presenečen in je izjavil, da gostje iz BiH niso škoda za Hrvaško, kot jih želijo predstaviti nekateri. Dodal je, da turisti iz BiH vendarle porabijo nekaj denarja in poleg tega plačujejo parkirna mesta.

Prekršila vse novinarske kodekse
Sarajevski mediji so povzeli izjavo predsednice združenja novinarjev BiH Borke Rudić, ki je ocenila, da Čuljak Šelebajeva ni izražala zgolj predsodkov in diskriminacijskega odnosa do državljanov BiH, temveč je prekršila vse etične novinarske kodekse.

Hrvaški spletni portal Index.hr je objavil, da so njegovi bralci zasuli uredništvo s sporočili, v katerih so ocenili, da so izjave hrvaške novinarke "nedopustne in šovinistične".

Protislovna poročanja
Čuljak Šelebajeva je v informativnem programu HTV zaposlena od začetka 90. let prejšnjega stoletja, nekatera njena poročanja iz vojne v BiH pa so bila ocenjena kot protislovna.

Hrvaški mediji so lani pisali tudi o navzkrižju interesov, saj naj bi njen mož Vladimir Šelebaj Sellier prek posredniških podjetij prodajal nadaljevanke javni televiziji, kot solastnika podjetja pa naj bi prodajala nadaljevanke tudi komercialni Novi TV. Čuljak Šelebajeva je omenjene obtožbe zanikala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.