Svet
20 ogledov

Bosanci razvili nove športne discipline na snegu

sneg v bosni Youtube
V državah nekdanje Jugoslavije se vsak po svoje spopada s snežnimi preglavicami. Najbolj izvirni so Bosanci, ki so razvili nove športne discipline. Nasprotno pa se snega nevajeni Splitčani vse težje spopadajo z njim.

V splitski bolnišnici so zabeležili rekord, a vse prej kot spodbuden. V nekaj dneh so zabeležili kar 400 zlomov nog, kolkov in rok. Direktor bolnišnice Dujomir Marasović je zato sporočil lokalnim oblastem, da če niso sposobne urediti cest, naj oblast predajo vojski, poroča 24sata. Ker se Dalmatincem tudi danes obetata močna burja in sneg, bo očitno zdravstveno osebje imelo še več dela.

Bosanci razvili nove športne discipline

Na povsem svojevrsten način pa so se s snegom spopadli Bosanci. Skakanje na glavo s stavb v sneg, "plavanje in potapljanje" v snegu, bob ekipa, ki trenira sredi mesta ... To je le nekaj njihovih podvigov. Na YouTubu so si zato prislužili zbrani venček njihovih največjih podvigov, ki si ga lahko ogledate zgoraj.

Tudi Slovenci razvili nov šport

Da z idejami ne zaostajamo niti Slovenci, priča spodnja fotografija, več o novem športu, imenovanem winding, si lahko preberete TUKAJ.

Winding | Avtor: Bralec Žurnala Bralec Žurnala

Komentarjev 2
  • Žurnalček 11:48 19.december 2013.

    Neki na tejle sliki ni v redu . Ali onadva stojita v zavetrju tegale panoja ali pa je računalniško na sliko napisana hitrost vetra. Tudi če bi imel klobuk privezan z verigo, bi mu ga strgalo z glave , ketna ...prikaži več bi pa ostala. Pri tej hitrosti bi morala biti statično nagnjena vsaj na 50°, da ju ne bi prevrnilo, ne pa da je eden velo bagnjen v stran vetra. Vglavnem slika je prevara !

  • stalker 14:45 20.februar 2012.

    keri carji