Svet
12 ogledov

Bosanci s slovensko glasbo za ustavo

Bosanci zahtevajo, da se nekdanji ustavi Republike Bosne in Hercegovine, ki je veljala pred vojno, vrne veljava. Ta je prenehala veljati z Daytonskim sporazumom, ki je v Bosni uvedel novo ureditev in posledično novo ustavo. Zanimivo pa je, da podpise zbirajo tudi ob zvokih slovenske polke in valčka.
Komentarjev 6
  • Žurnalček 11:41 19.december 2013.

    Sandi ne jebi ! To glasbo je izumil -iznašel- , tako kot Tesla trofaz , SLAVKO AVSENIK . In AVSENIK je drugi po poslušanosti in vrtenju na radiovalovih na svetu. Kakšna Avstrijska , Nemška ali Švicarska. Ta glasba je samo ...prikaži večo Slovenska , Avsenikova, drugi je samo preigravajo !

  • slovenecavt 08:58 09.junij 2012.

    Sandi si tudi domišlja da je balkanska glasba tudi Slovenska. Balkansko glasbo, ki jo poslušamo po radiu ni nič drugega kot okupatorske himne. Tudi v žurnalu so mi napicali " vase geslo nije registrirano" Koliko časa bomo sploh Slovenci ...prikaži večci lahko še govorili Slovensko, pisati pa že tako moramo tujo Slovnico.Zelo neverjetno je bilo, da župan na Dunaju ni zaplesal kolo, da pokaže kaj je kultura ali "Slovenska pesem."

  • Robi Novak 13:45 07.junij 2012.

    Seveda je glasba popolnoma Avsenikova in nekega Miladiča je pač za razumeti, da ne more tega poznati, še marsikaj drzgega ne bo še dolgo razumel. Eno je srednjeevropsko alpsko območje, kulturno ali drugače, kot pa balkan. In tudi če bi ...prikaži več bosanci uporabljali avstrijsko glasbo imajo do tega pravico enako kot vsi drugi narodi, ki so bili del AO monarhije. Konec koncev Bosna nikoli ni bila svoja, je bila ali turška ali avstroogrska. Srbijanci in hrvati so si vedno samo domišljali, da je njihova.