Svet
3 ogledov

Boscarolu čestital tudi Pahor

Letalo Pipistrel Pipistrel
Lastniku ajdovskega podjetja Pipistrel Ivu Boscarolu je čestital tudi predsednik vlade Borut Pahor. Meni, da je Boscarol spet pokazal, da je vodilni na svetu.

Lastniku ajdovskega podjetja Pipistrel Ivu Boscarolu je čestital tudi predsednik vlade Borut Pahor. V čestitki ob ponovni zmagi na Nasinem tekmovanju Green Flight Challenge je zapisal, da je s svojo ekipo spet dokazal, "da je s svojim delom in tehnologijo vodilni v svetu".

Ob čestitki pa jim je zaželel še veliko novih idej, pravih izzivov in vrhunskih dosežkov, so danes sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Že tretjič zmagali na tekmovanju

Ekipa ajdovske letalske družbe Pipistrel je včeraj že tretjič zapored zmagala na tekmovanju Nase za energetsko najbolj učinkovito letalo. Nagrado si je prislužila z energetsko varčnim letalom taurus G4, prvim električnim štirisedežnim letalom na svetu, ki je poletelo.

Na razglasitvi zmagovalca v Santa Rosi v Kaliforniji so Pipistrelu podelili ček za 1,3 milijona dolarjev. Boscarol je 100 tisoč dolarjev namenil za nagradni sklad za novo tekmovanje.

"Srečen sem, da smo dokazali, da je letenje z električno energijo lahko enakovredno letenju na fosilna goriva. Upam, da bomo na tem področju v prihodnjih letih tudi na račun te zmage lahko nekaj naredili tudi za ohranjanje naše atmosfere. Del naše nagrade smo namenili v nagradni sklad, da bi v prihodnjih letih razvili tudi električno nadzvočno letalo," je Boscarol za STA povedal po zmagi.

Komentarjev 2
  • privat 09:36 02.januar 2012.

    lepo da bi Pahor prišel čestitati meni ,ki delam 15 ur na dan za usrano državo ,ki sem ji vedno nekaj dolžen...kaj ne bi bil čas da imam tudi nekaj od tega jaz?? vsaj nekaj večjo plačo kakor socialni minimum?? ...prikaži več ...Da ne govorim o dobrem avtu...novi fasadi,novi frizuri,novi plombi v zobu????Živeli tirani Slovenije??

  • privat 19:54 04.oktober 2011.

    zakaj ni Pahor čestital ljudem,ki so ta avion naredili..?? Gremo do faraona kaj nas briga za sužnje!! Ja leta 91,90 ,99... nismo bili sužnji ..danes smo manj kakor sužnji ..in to pod to vlado!!