Svet
17 ogledov

Bossman spregovoril za CNN

Bossman je za CNN dejal, da njegova izvolitev kaže na visoko raven demokracije v Žurnal24 main
Peter Bossman, novoizvoljeni župan Pirana in prvi temnopolti župan na območju nekdanje Jugoslavije, je spregovoril za CNN.

Izvolitev Petra Bossmana na čelo piranske občine je postala novica svetovnih razsežnosti. O prvem temnopoltem županu v Sloveniji so včeraj poročali številni mediji po Evropi in svetu, medijsko najbolj odmeven dogodek pa se je zgodil danes ob 12.30, ko se je Bossman prek Skypa v živo javil za ameriško televizijsko mrežo CNN.

Bossman je dejal, da njegova izvolitev kaže na visoko raven demokracije v Sloveniji. "Ljudje me ne dojemajo več kot temnopoltega, ampak predvsem kot dobrega zdravnika. Imajo me za sebi enakega in tu se počutim sproščeno," je povedal in dodal, da je v politiki aktiven že od leta 1994, ko je pristopil k poslanski skupini SD.

Bossman je še povedal, da je v prvih mesecih v Sloveniji, kamor je prispel v 70. letih minulega stoletja, čutil, da "nekateri niso hoteli biti z nami (afriškimi priseljenci)", zadnjih 10 ali 15 let pa s tem nima nobenih težav.

Na CNN-u so po Bossmanovi izjavi še objavili, da v Sloveniji živi okoli dva milijona ljudi, okoli 12 odstotkov prebivalstva Slovenije pa naj bi bilo rojenih v tujini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.