Svet
21 ogledov

Božička ne bo zaradi globalnega segrevanja

božiček greenpeace Youtube
Okoljevarstvena organizacija Greenpeace na poseben način opozarja na težave na severnem tečaju.

Greenpeace opozarja otroke po svetu, da jih letos Božiček morda ne bo obdaril, razlog za to pa je globalno segrevanje. V posnetku, poimenovanem Save the Arctic (Rešite Severni tečaj), ki ga je na spletu objavila organizacija, nastopi igralec Jim Carter, napravljen v umazanega in čemernega božička.

V temni sobi, v kateri kaplja voda s stropa, otroke nagovori takole: "Dragi otroci, na žalost vam sporočam slabo novico. Že nekaj časa se na severnem tečaju topi sneg, kar otežuje naše delovanje in življenje. Zato morda ni druge izbire, kot da odpovemo božič," začne pripovedovati Božiček, ki zatrdi, da je pisal svetovnim voditeljem, med njimi ameriškemu in ruskemu predsedniku Baracku Obami in Vladimirju Putinu, vendar brez uspeha.

"Na žalost so moja pisma ignorirali. Ni mi treba posebej poudarjati, da so ti ljudje pristali na vrhu seznama porednih," še pravi. "Moj dom na severnem tečaju hitro izginja, in če ne bomo hitro ukrepali, vas moram opozoriti na možnost, da bodo božične nogavice ostale za vedno prazne. Prosim, pomagajte mi."

V peticiji okoljevarstveniki opozarjajo, da je globalno segrevanje krivo, da se severni tečaj izjemno hitro topi. Opozarjajo tudi, da poskušajo naftne družbe tam vrtati.

Komentarjev 1
  • puys 13:59 11.december 2013.

    Ja in kaj naj zdaj naredimo? Prekrijemo sonce, da nebo segrevalo zemlje ali kaj? Ljudje nimamo nobenega resnega vpliva na to, zato nehajte nakladat o globalnem segrevanju kot posledici človeških dejanj.