Svet
51 ogledov

Božičkovi teki, svojega bo imela tudi Ljubljana

Božički
1/7
EPA
V številnih mestih po svetu pred prazniki pripravijo dobrodelne prireditve, na kateri nastopajo, tečejo, tekmujejo Božički. Tudi Ljubljana bo imela svoj tek, na katerem se bodo pomerili Božički.

Dobrodelnega teka po stockholmskih ulicah se je danes udeležilo več kot tisoč tekačev, oblečenih v božičkovo opravo. Tek na trikilometrski razdalji so organizirale različne dobrodelne organizacije, med njimi Rdeči križ.

Uradnega zmagovalca tekme ni bilo, njen namen je bil predvsem osveščati o revnih in pomoči potrebnih v prazničnem času, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Podobne prireditve so pripravili tudi v v Budimpešti, Berlinu, Frankfurtu, New Yorku in še številnih mestih, svojo bo imela tudi Ljubljana.

Ljubljanski park Tivoli bodo rdeče kapice Dobrodelnega teka in pohoda Božičkov preplavile v petek, 18. decembra, ob 18. uri. Tekači (posamezno ali v skupinah) si bodo izbrali 6- ali 12-kilometrsko traso, pohodniki, ki se jim lahko pridružijo prijatelji, otroci in kužki, pa se bodo podali po 2-kilometrski poti.

Prijavnina, ki za posameznike znaša 7 evro, za skupine in družine z otroki (najmanj ena odrasla oseba in otrok) pa pet evrov, je v celoti namenjena Rdečim noskom klovnom zdravnikom. Podrobnosti najdete na tej povezavi. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.