Svet
14 ogledov

BP bo znova vrtal

Pelikani, ki so jih rešili iz Mehiškega zaliva. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Potem ko je britansko podjetje BP v Mehiškem zalivu zakrivilo eno najhujših ekoloških katastrof, bo zdaj začelo vrtati za nafto v morju v bližini libijske obale.

„Pričakujemo, da bomo začeli z vrtanjem v naslednjih tednih,“ je dejal predstavnik BP-ja David Nicholas. Samo vrtanje, na podlagi pogodbe z Libijo iz leta 2007, bo nato trajalo približno pol leta poročajo svetovni mediji.

Podjetje nima pomislekov ne glede na to, da se je 20. aprila potopila njegova naftna ploščad v Mehiškem zalivu in nato tri mesece bruhala nafto v morje. „Vse izkušnje, ki smo jih pridobili ob nesreči v Mehiškem zalivu, bomo upoštevali pri vseh naših nadaljnjih vrtanjih povsod po svetu,“ pojasnjuje Nicholas.

Ob tem so se znova pojavila ugibanja, ali ni BP zaradi pogodbe z Libijo vendarle lobiral za izpustitev Abdelbaseta Ali al-Megrahija, ki je sodeloval v napadu na letalo, ki se je zrušilo nad Lockerbijem. V nesreči je umrlo 270 ljudi. BP vse zanika.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.