Svet
12 ogledov

BP dela zaloge za odškodnine

Ameriška javnost in politika sta izgubili vse potrpljenje z BP. (Foto: Shutterst Žurnal24 main
Britanski naftni velikan BP naj bi se že pogovarjal z bankami o posojilu, s katerim bi šel nad stroške, ki jih je povzročilo ogromno razlitje v Mehiškem zalivu.

Po poročanju Sky Newsa se BP trenutno pogovarja z nekaterimi največjimi svetovnimi bankami, da bi mu zagotovile posojilo v višini pet milijard funtov (šest milijard evrov), ki bi jih dal na stran za odpravljanje posledic razlitja in odškodnine.

Kljub temu da BP letos pričakuje okoli 23,7 milijarde funtov (28,5 milijarde evrov) zaslužka, ne bodo z lahkoto dobili posojila. Bonitetna agencija Fitch Ratings je namreč znižala njihovo bonitetno oceno zaradi novih ocen o škodi in pozivov ameriških politikov, naj družba ustanovi 13,5 milijarde funtov (16,2 milijarde evrov) težak odškodninski sklad.

BP je včeraj razkril, da jih je čiščenje stalo že okoli 1,3 milijarde evrov, katastrofi pa do avgusta, ko naj bi zvrtali pomožno vrtino in zamašili tok nafte, ni videti konca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.