Svet
7 ogledov

BP ponaredil slike nadzornega centra

BP ne uspe prenehati pljuvati v lastno skledo. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Naftni velikan je objavil ponarejene slike nadzornega centra v Houstonu, kjer so nadzirali vrtino Macondo v Mehiškem zalivu. Nova vrtina bo kmalu končana.

Eden izmed spletnih blogarjev je opazil, da je BP na svoji spletni strani objavil

 

fotografijo nadzornega centra, kjer so na nadzorno videosteno namesto treh originalnih prikazov s programom Photoshop prilepili druge slike, piše Washington Post.

V spletnem blogu je objavil povečavo slike in razkril malomarno opravljeno delo pri prikrivanju resnične slike. Tako na primer ena od prilepljenih slik prekriva del glave enega od zaposlenih, medtem ko je drug del slike od glave drugega uslužbenca ločen z belim nazobčanim robom.

V BP so krivdo že priznali, objavili izvirno sliko in dodali, da pri tem ni bilo mišljenega nič zlobnega. Fotograf je zgolj vstavil slike na zaslone, ki so bili prazni. "Običajno uporabljamo Photoshop za popravljanje barv in obrezovanje slik," je dejal njihov predstavnik za stike z javnostmi.

Kmalu olajšanje

 

Medtem pa je vrtanje pomožne vrtine v Mehiškem zalivu že skoraj pri koncu, ki je po besedah podpredsednika družbe Kenta Wellsa, "točno tam kjer ga želimo". Tako naj bi bila vrtina dokončana do konca julija, kar je malce pred prvotno napovedanim rokom.

Iz družbe so tudi zanikali namigovanje nekaterih medijev, da bo šef BP Tony Hayward odstopil v naslednjih 10 tednih. "Gospod Hayward ima popolno podporo upravnega odbora in ostaja na svojem položaju," so sporočili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.