Svet
9 ogledov

BP ukinja organ za varnost

BP ne uspe prenehati pljuvati v lastno skledo. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Naftni velikan BP namerava ukiniti notranjo agencijo za varnost, ki so jo leta 2005 ustanovili pod pritiski ameriškega kongresa.

Po poročanju CNN naj bi pisarno v Washingtonu zaprli, ker vodstvu ni všeč, da bi neodvisni raziskovalci pregledovali pritožbe zaposlenih v družbi. Po besedah sindikalnega zastopnika so bili nekateri delavci, ki so se pritožili, deležni povračilnih ukrepov, kot so nazadovanje in odpustitev.

V BP so te govorice zanikali in dejali, da družba nima nikakršne tolerance do povračilnih ukrepov in da jim niso znani nobeni tovrstni primeri. Čeprav naj bi agencija za varnost delovala še eno leto, pa naj bi jo BP po neuradnih informacijah zaprl že letos.

Agencija je bila ustanovljena leta 2005 po hudi nesreči rafinerije v Teksasu, v kateri je umrlo 15 ljudi in zaradi katere je BP takrat zadela rekordna denarna kazen. Družba je prav tako priznala, da je kršila zakon pri odlaganju nafte na Aljaski leta 2007, lani pa je bila proti njej vložena civilna tožba s strani pravosodnega ministrstva zaradi kršenja okoljskih zakonov Aljaske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.