Svet
10 ogledov

Branil čast svoje Carle

Pričakovala naj bi dvojčka. Žurnal24 main
Francoski predsednik Nicolas Sarkozy je po "viteško" branil čast in dobro ime svoje soproge Carle Bruni.

Nova biografija francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja z naslovom M. Le President razkriva, da je Sarkozy uredniku časopisa Le Point in avtorju knjige Franz-Olivierju Giesbertu grozil celo s fizično silo, ko je ta pokritiziral njegovo soprogo Carlo Bruni.

"Zaslužite si"

Zamera je nastala januarja leta 2008, ko so v časopisu Le Point objavili članek z naslovom 24 nasvetov predsedniku pred poroko z Brunijevo.

Eden od nasvetov se je glasil: "Ne predstavljajte svoje nove soproge sinovom, Baracku Obami ali kateremukoli čednemu moškemu." Kmalu po objavi je zazvonil telefon v Giesbertovi pisarni. Sarkozy naj bi mu dejal, da je "članek umazan in bi mu ga moral vreči v obraz", piše Telegraph.

Giesbert je predsednika vprašal, ali mu grozi. Sarkozy pa naj bi mu odgovoril: "Saj si zaslužite. Ne vem, kaj bi me zadrževalo." Urednik ga je poskušal pomiriti, da ni razloga za užaljenost.

"Prepričan sem, da bi bili tudi vi jezni, če bi kdo označil vašo soprogo za cipo, ki je spala z vsemi in celo hoče imeti spolne odnose z vašimi otroki," naj bi dejal Sarkozy. Giesbert je zagotavljal, da članek ni namigoval, da bi bila Brunijeva cipa, Sarkozy pa naj bi z grožnjami nadaljeval.

Monogamija jo dolgočasi
Brunijeva si je sloves promiskuitetne ženske prislužila zaradi številnih ljubimcev pred poroko s Sarkozyjem, med katerimi so bili tudi Mick Jagger, Eric Clapton in Donald Trump. Pred poroko je izjavila celo, da jo monogamija začne kaj hitro dolgočasiti.

Hodila je tudi s filozofom Raphaelom Enthovnom, kasneje pa z njegovim sinom, s katerim je nato imela otroka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.