Svet
16 ogledov

"Branite me do smrti"

Kim Džong Un Reuters
Novi severnokorejski voditelj Kim Džong Un je obiskal državno tankovsko divizijo, Pjongjang pa je Severnokorejce pozval, naj ga branijo do smrti, kot so branili njegovega očeta.

Kim Džong Il, ki so ga v soboto imenovali za vrhovnega poveljnika severnokorejske vojske, je začetek leta 2012 izkoristil za obisk tankovske divizije v spremstvu svojega vplivnega strica Džang Song Thaeka, vojaškega poveljnika Ri Jong Hoja in drugih vojaških poveljnikov.

Državi bo pomagal premagati lakoto

Severnokorejski državni časniki so to priložnost izkoristili za poziv severnokorejskemu ljudstvu in vojski, naj popolnoma zaupa in sledi novemu voditelju. "Celotna stranka, vojska in ljudstva naj imajo trdno prepričanje, da se bodo spremenili v žive branike in ščite, ko bodo do smrti branili Kim Džong Una in bodo vselej sledili veliki partiji," piše v uvodniku današnje izdaje severnokorejskih časnikov.

Severna Koreja skuša v leto 2012 vstopiti z optimizmom in Kim Jong Unov vzpon na oblast dojemati kot upanje in zagon, ki bo državi pomagal premagati lakoto in združil vse Severnokorejce.

Zaupanje izgubil, ko je hotel v Disneyland


Kim Džong Ilov grob je danes obiskal tudi njegov najstarejši sin Kim Jong Nam, ki sicer že več let živi v kitajskem Macau.

Očetovega pogreba se ni udeležil, ker naj ne bi želel vzbujati vtisa, da se bori za oblast.  Kim Džong Nama politika naj ne bi zanimala, iz igre za naslednika pa je dokončno izpadel že leta 2001. Takrat je izgubil očetovo naklonjenost, ko je želel z lažnim potnim listom iz Severne Koreje odpotovati na Japonsko in obiskati zabaviščni park Disneyland.

Komentarjev 2
  • Niko_K_ 00:39 02.januar 2012.

    Tale pa zgleda pitan kot božični odojek.

  • allstarr111 22:36 01.januar 2012.

    Te so so dejansko si zaslužili da jih osvobodi neka država, ampak treba bit hiter dokler si tale smrkavec ne porihta temeljev. Grem stavt da je vsem-večini tam že dosti pranja možganov, zdej so pa dobil še najhujšega možnega bolnika za vladarja.