Svet
42 ogledov

Brat pariškega krvnika Abdeslama razkril njegovo odločitev

Salah Abdeslam aretacija Reševalni pas/Twitter
Salah Abdeslam se je med pariškimi napadi v zadnjem hipu premislil in ni aktiviral eksploziva, da bi tako rešil življenja. Tako vsaj trdi njegov brat, ki ga je obiskal v belgijskem zaporu.

Salah Abdeslam, eden glavnih organizatorjev novembrskih terorističnih napadov v Parizu, naj bi si v zadnjem hipu premislil zato, da bi rešil življenja, je njegov brat Mohamed povedal v pogovoru za francosko televizijo BFMTV po srečanju z bratom v belgijskem zaporu, kjer Salah čaka na izročitev Franciji.

Bilo bi še več žrtev, če bi to storil. K sreči, tega nisem mogel,” naj bi bratu povedal pripadnik Islamske države. Abdeslam po prijetju v Bruslju vztrajno minimalizira svojo vlogo v pariških napadih, kjer je življenje izgubilo 130 ljudi.

Po napadih se je francoski državljan, rojen v Belgiji, pred policijo uspešno skrival štiri mesece, ujeli so ga 18. marca, štiri dni pred terorističnim napadom v Bruslju.

Belgija je v četrtek privolila v njegovo izročitev Franciji, kamor naj bi ga prepeljali v roku desetih dni. 

Komentarjev 2
  • mph 08:28 03.april 2016.

    Točno tako, ko je prišel trenutek, je napolnih hlače in si v imenu teh norcev nakopal nepopisno sramoto. Po mojem ni teorije, da ta dočaka v zaporu visoko starost, mislim, da je postal zaželjana tarča mudžahedinov.

  • maresem 20:46 02.april 2016.

    Premislil si je, ker ni imel jajc.... prase mudžahedinsko.