Svet
31093 ogledov

Brat rešil sestri življenje in nato umrl v njenem naročju

prizorišče streljanja Dadeville Alabama Profimedia
Praznovanje 16. rojstnega dne se je sprevrglo v tragedijo. Na dan prihajajo nove podrobnosti.

Rojstnodnevna zabava 16-letne Alexis Dowdell se je iz dogodka polnega veselja spremenila v tragedijo. Med zabavo je prišlo do streljanja. Štirje udeleženci zabave so umrli, 32 jih je bilo ranjenih. Umrli so 18-letni Phil Dowdell, slavljenkin brat, 17-letna Shanukivia Smith, 19-letni Marsiah Collins in 23-letni Corbin Holston.  

Alexis Dowdell je za BBC povedala, da je med praznovanjem rojstnega dne v plesnem studiu v kraju Dadeville do nje pristopil brat Phil, ki naj bi slišal, da ima eden udeležencev zabave pri sebi pištolo. Govorice je slišala tudi njena mama, ki naj bi prek zvočnikov pozvala naj, kdor ima pri sebi orožje, zabavo zapusti. 

Brat jo je potisnil na tla in ji tako rešil življenje

Kmalu zatem so odjeknili streli. "Nenadoma smo slišali strele in vsi so stekli proti vratom, ljudje so padali na tla in vpili," je dejala Alexis. Ko so zaslišali strele, je Phil Alexis potisnil na tla, nato pa sta se v vsej zmešnjavi ločila. Alexis je uspelo priti na prosto in si zunaj poiskati zavetje. 

Ko se je kasneje vrnila v stavbo, je odkrila, da je bil njen brat ranjen. Izgubil je veliko krvi in izgubljal zavest. Alexis, ki je bila ob njem, je povedala, da ni mogel govoriti. "Zadnja stvar, ki sem mu je rekla, je, naj ostane močan," je dejala. 

Policija še vedno nima osumljenca ali motiva za dejanje, zato so pozvali javnost, naj jim pomaga. 

dezurni@styria-media.si
 
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.